гр. Пловдив, ул. "Велико Търново" 21

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Не, ако нямате оплаквания или резултат от образно изследване със съмнение за разкъсване на импланта. Американският медицински регулатор (FDA) препоръчват оптимален срок 15 години за подмяна, като всеки случай е индивидуален и по преценка на хирург.

 Клиника Медикус Алфа предлага извършването на пълен пакет предоперативни изследвания, консултации и прегледи. Приема се, че са с давност от един месец.

 

  Зарастването на която и да е рана на кожата протича с формирането на съединителна тъкан и се образува цикатрикс или белег. В пластичната хирургия се обръща особено внимание и грижа тези белези да са минимално видими, като разрезите се правят в естествените гънки на тялото, шие се прецизно с фини конци и не се травмират тъканите. Приемаме, че белезите са перманентни и ще отнеме от три месеца до година, докато узреят напълно и приемат натурален вид.

Липосукцията и абдоминопластиката са методи за отстраняване на ограничени мастни натрупвания и провисвания на кожата, а не методи за отслабване. Те се вписват добре в общите усилия на пациента да отслабне с активен и здравословен начин на живот.

НЗОК не заплаща плановите козметични операции или престой.

Не се издават болнични листове за извършването на планови козметични операции.

 Бремеността и раждането на дете са едни от чудесата на живота и трябва да им се насладим. Това е най-важното в този момент, а не как се е променил бюста или тялото. Изчаквателният период от минимум 8-10 месеца след приключване на бремеността дава възможност точно за това.

Гърдите преминават през множество хормонални стимули и физически промени по време на бремеността. Обратното им развитие е постепенно и включва затваряне на млечните каналчета, нормализиране на обема на жлезата и размера на гърдата. Отнема 8-10-12 месеца и не е разумно в този период да се подлагате на естетични операции в областта.

Имате ли други запитвания ?
    Scroll to top