гр. Пловдив, ул. "Велико Търново" 21

Липосукция-отстраняване на ограничени мастни натрупвания

Липосукцията представлява премахване на мастна тъкан чрез изсмукването и.Това е много добър метод за корекция на упорити мастни натрупвания, които не се повлияват от диети и физически упражнения.
Липосукцията е често срещана операция в целия свят.Въпреки ,че най-добри резултати се постигат при млади жени с еластична кожа, мн.добри са и при пациенти на средна възраст.
На кои части от тялото може да се приложи?
Операцията е най-успешна при третиране на външната част на бедрата /т.н. “бричове”/, и около коленете, долната част на подбедриците, корема.При специални показания може да се извърши и на определени области от лицето-под брадичката, като част от фейслифтинг; на гърдите -като част от операцията за намаляване на бюста; на долната част на корема – като част от операцията за корекция на провиснал корем.По-лоши резултати се очакват при опериране на горната част на ръцете, хълбочната област ,горната коремна половина, вътрешната част на бедрата, прасците. Забранени за липосукция са седалището, предната част на бедрата и др.зони.
Може ли липосукцията да се справи с целулита?
Класическата липосукция премахва мастна тъкан от по-долните отдели на подкожието, а не тези които се засягат при целулита.Премахването на мастна тъкан непосредствено от повърхностния слой предполага използването на специални канюли и носи повече рискове за нежелани последствия и резултати.Когато се комбинира с инжектиране на собствена мастна тъкан лечението се нарича липоскулптура.
Как се извършва липосукцията?
Преди операцията местата за обработка ще бъдат маркирани и планирани от хирурга.След това ще бъдете въведени в анестезия.
Мастната тъкан се премахва чрез изсмукване по “сух” или “мокър” метод, като избраното място се инжектира със специална лекарствена смес в обем колкото ще бъде отстранен.След това през минимален разрез на кожата – 3-5мм.на подходящото място хирурга въвежда съответната канюла/тънка тръбичка с отвори на върха/ в подкожието и чрез преместването и в различни посоки извършва манипулацията.Когато едната зона от тялото бъде завършена, същото се повтаря и от другата страна.
След операцията ще бъдат поставени дренове за едно денонощие и раничките ще бъдат зашити.Обработените зони се превързват с еластична превръзка, върху която се облича еластично бельо.То се носи за да предотврати събирането на течности под кожата и да завърши процеса на оформяне на новия ви контур.В клиниката оставате едно денонощие обикновено.Може да имате лек дискомфорт, но не трябва да имате болка. Препоръчва се разширяване на двигателния режим още след втория ден, но еластичното бельо ще носите 3 – 6 седмици.
Има ли рискове?
При правилно подбрани зони за липосукция и подходящи пациенти те са минимални.Следоперативният оток на тъканите изчезва постепенно.Подкожните кръвонасядания,ако има такива,се заличават за две седмици. Липосукцията не е добра идея за пациенти с общо затлъстяване, с голям излишък от кожа или с ниска самооценка.
Липосукция-отстраняване на ограничени мастни натрупвания

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top